Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

onsdag 29 december 2010

Mandelostkaka á la Claes

Vispa ihop 3 hela ägg, 3 äggvitor, 500g naturell keso och 100g hackad sötmandel. Häll i smörad form och grädda på ca 175 grader i 45-60min eller tills kakan stannat helt och fått gyllenbrun färg.

Servera med osötade bär och eventuellt lite vispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar