Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

torsdag 13 januari 2011

Grym Biffwok med grädde - nästan Paleo

Smält en rejäl klick smör i en stor stek- eller wokpanna och bryn strimlad biff tills den fått bra färg. Tillsätt lök, vitlök, röd paprika och broccoli samt färsk och torkad chilipeppar till önskad styrka och woka tills grönsakerna är varma och har sin spänst kvar.
Häll på en skvätt Tamari och lite grädde. Låt koka ihop och servera snabbt innan grönsakerna hinner bli "tråkiga"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar