Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

onsdag 29 december 2010

Klar fiskgryta m. broccoli

Fräs grovhackad gul lök och vitlök i ekologiskt smör tills den är glasig, tillsätt finskuren broccoli, salt, svartpeppar, paprikapulver, oregano, jalapenosalsa (eller annan smakrik sås) efter smak. Täck med vatten och låt puttra tills broccolin är nästan "al dente".
Lägg i laxfilé, torskfilé, annan valfri fisk eller skaldjur och låt puttra tills fisken är klar (ca 10-15 min)!
Ev räkor bör läggas i sist för att slippa bli gummi...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar