Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

onsdag 29 december 2010

Renytterfilé m. Cheddarostgratinerad Broccoli

Putsa filén ordentligt och klappa in svartpeppar och havssalt, stek i smör (gärna i grillpanna för att det blir snyggare) till önskad stekgrad tillsammans med en halv röd lök. Planera gärna så att köttet får vila några minuter mellan stekning och servering!
Skär broccoli (ca 200g/portion) i mumsbitar och lägg i ungsfast form rosta i ugn ca 200 grader ca 20 min, strö över osten (ca 50g/portion) och sätt tillbaka i ugnen 10 min till.
Funkar (nästan) lika bra utan ost om Du vill ha det paleo!

Servera köttet, löken och broccolin tillsammans med tex avokado, tomat och gurka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar