Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

onsdag 29 december 2010

Snabba korvpannan

Skär några smakrika korvar (Mergues, Kabanoss, Chorizo etc) i mumsbitar och bryn i stekpannan. Så snart korven fått lite yta tillsätts finhackad vitlök samt grovhckad lök och broccoli. Krydda med svartpeppar och havssalt efter smak
Servera med lite aioli eller majonäs.

2 kommentarer:

 1. Kul att du startat en matblogg!!
  Bra recept!!

  SvaraRadera
 2. Tnx!

  Planen ä ratt det ska bli fler...många fler;-)

  Kram / C

  SvaraRadera