Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

torsdag 30 december 2010

Wokad biff m. svartpeppar och Tamari

Använd en stor stekpanna eller en wokpanna, smält en rejäl klick ekologiskt smör och lägg i strimlad biff. Så snart köttet fått lite färg åker grönsakerna i och här är det bara att ta det som finns hemma. Lök och vitlök är mer eller mindre ett måste - i övrigt funkar paprika (alla färger), broccoli, zuchini, rödkål, bambuskott, vattenkastanjer, morot, mm.
Obs att sockerärter och gröna bönor är baljväxter och inte har nåt i woken att göra om Du kör paleo!
Smaksätt m. svartpeppar och Tamari (vetefri soya) efter smak och tycke!
En klick majonäs vid sidan passar grymt bra till;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar