Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

fredag 31 december 2010

Omelett m. grönsaker och rökt älg

Fräs en finskuren lök och en halv zuccini med hackad vitlök i smör, tillsätt ca 50g spenat när de andra grönsakerna fått färg. Strimla 100g rökt älgstek (går bra med annat kött också...) och låt fräsa med i pannan tills allt är genomvarmt.
Häll över ett antal uppvispade ägg (varierar beroende på graden av hunger och energibehov) och grädda under lock tills äggen blivit fasta.
Servera med sallad eller bara lite tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar