Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

fredag 21 januari 2011

Lowcarb Kladdkaka

Detta recept kommer ursprungligen från en sida på nätet som jag sen aldrig hittat igen, jag har modofierat det något för att passa min smak. Som jag ser det bör chokladen ligga på minst 85% men allt över 70% duger.
Tack till den ursprungliga källan!

Värm 1dl kaffe och smält ner 250g smör och 200g choklad >70%kakao.
Vispa 4ägg tills smeten blir luftig och rör ner chokladblandningen.
Preppa en pajform med smör och mandelmjöl el kokosflingor och häll i smeten.
Grädda ca 1 timme på 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar