Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

lördag 19 februari 2011

Äppelpannkaka m.kanel

Skala och skiva ett syrligt äpple och stek skivorna i smör eller ghee. Pudra över rikligt med kanel när äppelskivorna fått färg och börjat mjukna.
Vispa ihop ett ägg, en skvätt mjölk eller kokosmjölk samt ett par msk mandelmjöl och nån tsk physilliumfröskal. Häll smeten över äppelskivorna och grädda tills det är klart.
Fantastiskt gott med lite vispad grädde (eller vaniljglass om vi vill vara mindre strikta...) till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar