Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

lördag 19 februari 2011

Vitlöksdoftande kycklinggryta m. svamp

Fräs strimlad kycklingfilé tillsammans med tärnad gul lök, broccoli och en STOR mängd finskuren (inte hackad) vitlök tills allt fått fin färg och vitlöken rostats lätt. Krydda med Santa Maria Chicken&Steak, havssalt och svartpeppar, häll på en skvätt grädde och smula ner ordentligt med torkad svamp (trattisar är favoriten!).
Eventuellt får Du späda med lite vatten och sen låta hela härligheten puttra ihop lite för att smaken av svampen ska blomma ut.
Kanon som den är och funkar nog med lite gelé till också om det finns hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar