Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

torsdag 24 februari 2011

Biff m. dijonsenap och grädde

Published with Blogger-droid v1.6.7

Stek strimlad biff med lök, vitlök och broccoli (funkar självklart med andra grönsaker också). När allt fått färg och börjar bli klart tillsätter Du Dijonsenap efter smak samt en skvätt grädde.
Låt puttra ihop och servera med tex avocado!

2 kommentarer:

  1. Låter gott! Bonus för fotot :)

    SvaraRadera
  2. Tack för bonus...
    Den kom upp enbart beroende på allt skit jag fått för att det saknats bilder;-)
    From nu blir allt fotodokumenterat innan det läggs ut - lovar och svär!!!

    SvaraRadera