Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

fredag 4 mars 2011

Omelett med skinka, lök och ost

Published with Blogger-droid v1.6.7


Fräs strimlad kokt eller rökt skinka tillsammans med klyftor av gul lök och grovhackad vitlök tills löken är mkuj och allt fått färg. Häll över några uppvispade ägg och lägg på skivor av nån god opastöriserad hårdost. Låt stelna under lock på låg värme.
Servera med tex ungsrostad broccoli och tomat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar