Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

onsdag 9 mars 2011

Prosciutto Chips

Published with Blogger-droid v1.6.7

Superenkel att göra och ruskigt lyxig snack som dessutom känns hyggligt nyttig.
Häng skivor av prosciutto (eller annan lufttorkad skinka) över ett galler och torka i ugn på låg värme med luckan öppen, det tar ca 4 timmar att få fram en krispighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar