Published with Blogger-droid v1.6.7
Torkat kött är en klassiker som mellanmål eller snack på vägen.
Jag provar lite olika kryddningar och lägger till allt eftersom men för alla gäller:
- Köp tunt skivad lövbiff (2-3mm tjocka skivor) och krydda efter smak.
- Fördela skivorna luftigt över ungsgallret och häng in högst upp i ugnen (se till att ha en plåt längst ner i ugnen så slipper Du städa så ofta...)
- Ställ ugnen på lägsta möjliga värme och lämna luckan på glänt
- Låt hänga tills det torkat, det tar minst 5-6 timmar och jag brukar lämna det över natten helt enkelt.
Kryddningar:
- Rub: LCHF-butikens grillkrydda, paprikapulver, cajennepeppar
- Rub: Santa Marias Chicken&Steak, Santa Marias Roasted Garlic&Pepper, Chilipulver
- Marinad: Liquid Smoke, Tamari, Rödvin, Chipotlesalsa, Chilipulver
- Marinad: Liquid Dmoka, Tamari, Chipotlesalsa, Chipotlepulver, Honung, Vatten
Låt köttet ligga med rubben på några timmar innan torkning, om Du marinerar låt ligga över natten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar