Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

fredag 11 februari 2011

Brutal Biff Wok

Testade en ny ingrediens idag: Minced Koriander - klockrent....

Woka ihop strimlad biff med zuchini, röd paprika, röd lök och vitlök. Krydda med grön curry och ovan nämnda korianderhack, häll över en anpassad mängd kokosmjölk (den där 100% från affären på Fleminggatan är helt genial) och koka ihop lite.
Veckans grymmaste middag!

1 kommentar:

  1. Jag gick direkt och köpte på mig 10 liter..! höm! lagom gött att bära det hela vägen hem sen må jag lova...! ;)

    SvaraRadera