Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

lördag 5 februari 2011

Fiskgryta de luxe

Slica upp fänkål, gul lök, purjolök, rotselleri och grön paprika och fräs i smör med pressat vitlök, grön currypasta, salt, peppar etc efter smak. Släck med hackade tomater och kokosmjölk, låt puttra tills grönsakerna börjar mjukna.
Tillsätt mumsbitar av lax och torsk samt eventuellt skalade räkor och låt puttra tills fisken är klar.
Servera med paleobröd och smör!
Sauvinon Blanc funkar lysande som dryck;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar