Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

fredag 4 februari 2011

Smarrig omelett - Jonna, this is for You;-)

Knaperstek ett paket bacon och låt rinna av.
Tärna zuccini och lök, fräs tills det fått färg och krydda med Santa Maria Roasted Garlic&Pepper.
Vispa upp några ägg (eventuellt med lite mjölk el vatten) och häll över grösakerna, strö över riven parmesan (gott men kan uteslutas för renare paleo inriktning).
Fördela baconet över omeletten för att den ska hålla värmen och sätt på låg värme tills äggstanningen stelnat!

1 kommentar: