Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

fredag 4 februari 2011

Parmesantorsk m. frästa grönsaker

Smöra en ungsfast form, lägg i torsken, krydda med havssalt och svartpeppar samt strö över riven parmesan.
In i ugnen på hög värme, vi vill att osten ska få lite färg!
Under tiden skär Du grönsakerna (tex zuccini, lök, gul/röd paprika) i tärningar och fräser dom snabbt i en stor stekpanna eller wok.
Eventuellt en klick majonäs om Du behöver öka energiinnehållet!

3 kommentarer:

  1. Hej! Det låter jättegott men hur hög värme och hur länge tycker du den ska stå inne?

    Hälsningar
    Barbro

    SvaraRadera
  2. Hej
    Det är jättegott ;-)
    Beroende på fiskens tjocklek - 175-200 grader, 12-18 minuter
    Idealt är att osten får färg och fisken är saftig och fin, det skiljer sig lite från gas- till varmluftsugn...

    Blir dock gott även om vi missar lite grann så prova - det är värt det!!!

    // C

    SvaraRadera