Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

lördag 29 oktober 2011

Köttfärsfylld paprika

Blanda nötfärs med finhackad gul lök och ägg samt kryddor efter smak. Gröp ur paprikor, fyll med köttfärsröran och stek i ugn på ca 175° i ca 45min.

Servera med ungsrostad broccoli och en god majonäs.


Published with Blogger-droid v2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar