Valet av mat kan göra att vi presterar optimalt eller inte, den kan fungera som medicin eller gift, vara ett sätt att uppnå sinnlig njutning eller känslomässig tröst.
Genom att medvetet bestämma hur vi vill använda maten kan vi välja vad, när och varför vi ska äta. Inget är lika rätt i alla lägen eller för olika individer.
Mitt val är för det mesta lättlagad, näringsrik mat med naturliga råvaror som bas. Ganska låg andel kolhydrater eftersom jag mår bättre då och mycket protein och nyttiga fetter med bra fettsyrebalans så jag orkar med allt jag vill.
Andra nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter kommer naturligt med mängden grönsaker som också ger en god syra-bas-balans.
Resultatet blir åt det paleolitiska hållet minst 90% av tiden, resten är annat jag gillar men inte mår lika bra på och därför avnjuter mer sällan;-)

onsdag 26 oktober 2011

Tonfisk m. sötpotatismos och smakrikt fräs

Stek tonfiskkotletter max medium och servera med sötpotatismos (sötpotatis i tärningar kokas mjuk, mosas och rörs ut med smör och grädde till rätt konsistens) och ett fräs på lök, vitlök, röd paprika och knaprig bacon. En halv lime på tallriken blir både snyggt och gott;-)!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar